Bilbord Vučić u Nišu printscreen
Srbija

Gugl se umešao u recenzije niškog hotela Ambasador

Izvor: 
nova.rs Pon, 13/12/2021 - 17:24Ambasador u Nišu verovatno je najkomentarisaniji hotel na svetu poslednjih dana, pa je i nekome iz Gugla postalo sumnjivo.

Svojevrsni „rat“ koji su vodili građani koji se protive postavljanju bilborda dobrodošlice za Aleksandra Vučića i botovi naprednjaka zaustavio je sam Gugl, bar kada je reč o zvaničnim recenzijama ovog hotela, piše Nova.rs.
 

Naime, nakon što su objavljene prve fotografije džinovskog postera, krenula je pobuna građana koji su negativnim ocenama i bizarnim recenzijama preko noći oborili reputaciju hotela Ambasador. U jednom trenutku ocena je pala na 1,6, a potencijalni gosti mogli su da pročitaju da su „prozori prljavi“, da ih u sobi s prozora „gleda neki čudan čika“, da vas tu „prostitutke saleću po hodnicima“ i da se „bludniči u kuhinji“, te da su sendviči grozni…  Poštovaocima Vučićevog lika i dela je onda bilo naloženo da „poprave stvar“, pa su krenuli u kontranapad pozitivnim recenzijama i podigli ocenu hotela na 2,1.

Gugl je konačno zaustavio ovaj obračun tako što je izbrisao sve recenzije novijeg datuma i sada se mogu videti samo one date od pre dva ili više meseca, a ocena niškog hotela je vraćena na 4,8.

I popularni vodič Trip Advisor je situaciju regulisao tako što je zabranio nove recenzije uz obaveštenje da su „zbog nedavnog događaja koji je privukao pažnju medija i izazvao priliv recenzenata koje ne opisuju iskustvo iz prve ruke, privremeno obustavili objavljivanje novih recenzija za ovaj hotel“.

Ipak, na društvenim mrežama se fore na ovu temu i dalje gomilaju, Vučić je došao i otišao, a džinovski poster je i dalje tu.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti