Foto: pxhere
Srbija

Gužva na granici Srbije i Crne Gore, turisti se vraćaju nakon upozorenja Kriznog štaba

Izvor: 
RINA Pet, 18/09/2020 - 11:08

Na graničnom prelazu Jabuka sa Crnom Gorom od jutros su ogromne gužve, a u koloni čeka na desetine vozila. Prema poslednjim podacima, u susednoj primorskoj državi boravi više od 70.000 državljana Srbije, a nakon apela Kriznog štaba zbog teže epidemiološke situacije, većina njih odlučila se na povratak.
 
"Odlučili smo da poslednje dane leta provedemo na moru, ali nismo mogli da ostanemo imuni na apel i krenuli smo nazad iako smo planirali da ostanemo malo duže. Na granici već čekamo duže od pola sata, ispred nas je oko 20, a iza oko 30 automobila", rekao je za agenciju RINA Danilo Paunović iz Čačka.
 
Velike gužve od jutros su i na drugim graničnim prelazima sa Crnom Gorom. 
 
I dok 50 vozila čeka u koloni na Jabuci, na Gostunu je tokom noći granicu prešlo pet autobusa sa srpskim putnicima i oko 1.000 automobila.  
 
Svi srpski državljani koji danas u toku dana uđu iz Crne Gore na graničnom prelazu dobijaju dokument prema kome u naredna 24 sata moraju elektronski da prijave svoj dolazak iz ove primorske zemlje, a nadzor će trajati 10 dana i neće podrazumevati zabranu kretanja.
 
Najveće gužve na graničnom prelazu danas se očekuju u periodu od 16 do 18 časova, a svi građani koji nakon toga pređu granicu biće pod posebnim, elektronskim zdravstvenim nadzorom narednih 10 dana.MarketingNajnovije vesti