• Gužve na graničnim prelazima, nervoza među vozačima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ovog vikenda se očekuju najveće gužve na graničnim prelazima, auto-putevima i magistralnim pravcima.

    Na Horgošu se očekuje jedan od udarnih vikenda u toku ove letnje turističke sezone jer se predviđa da će u toku današnjeg dana proći više od 35.000 putnika, a do nedelje uveče u oba pravca oko 150.000.

    Izjednačena su zadržavanja i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Najduže se čeka na izlasku iz Mađarske i da bi se ušlo u tu zemlju. Za to je potrebno oko četiri sata. Na našim graničnim prelazima između 60 i 90 minuta da bi se ušlo u Srbiju, odnosno izašlo iz nje.

    Kompletan prelazak granice u oba smera traje najmanje pet do šest sati. Velika gužva je i na obližnjim graničnim prelazima Bački vinogradi i Horgoš 2 gde je zadržavanje najmanje oko tri sata.

    U kolonama koje su sa obe strane granice uglavnom su stranci koji su u tranzitu kroz našu zemlju.

    Tokom vikenda produženo je radno vreme dva granična prelaza – Bajmok- Bačalmaš umesto do 19 sati od petka do nedelje radi do 24 časova, dok granični prelaz Bački vinogradi radi do 22 sata, ali samo tokom dana vikenda.

    I na prelazu Preševo kolone

    Na graničnom prelazu Preševo, i pored minimalne granične kontrole koja se sprovodi samo na ulazu u Srbiju i ulazu u Severnu Makedoniju, vozila čekaju dugo. Na ulazu u Srbiju se čeka oko sat vremena, a isto toliko i na izlazak iz zemlje.

    Beleži se nervoza vozača i prelazak iz jedne trake u drugu što dodatno pravi probleme.

    I na graničnom prelazu Preševo je među putnicima najviše stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju u tranzitu, ali imaju alternativu – granični prelaz Prohor Pčinjski na čijem ulazu nema čekanja, ali na izlazu se čeka oko sat vremena.

    Kolone automobila i višesatna čekanja – uobičajena slika za poslednji vikend u julu na graničnom prelazu Gradina. Najveći procenat putnika su Turski državljani u tranzitu koji iz zapadne Evrope gde rade,putuju na godišnji odmor u svoju zemlju ili se iz nje vraćaju, tako da je sada već izjednačeno vreme zadržavanja na obe strane ovog graničnog prelaza.

    Na izlazu iz Srbije se vozila propuštaju u pet saobraćajnih traka, a na ulazu u četri, i po jedna posebna traka za autobuse.

    Na graničnom prelazu Batrovci na ulazu se čeka u šest kolona po 90 minuta na našoj granici, ali su par kilometara duge kolone sa strane Hrvatske, pa se čeka i duže.  

     

    Ovog vikenda se očekuju najveće gužve na graničnim prelazima, auto-putevima i magistralnim pravcima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]