Pixabay
Srbija

Hoćete u Pariz: Velika šansa za umetnike iz Srbije

Izvor: 
nova.rs Ned, 29/01/2023 - 15:08Institut Evropske investicione banke raspisao je konkurs za vizuelne umetnike iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Turske, BiH, Moldavije, Crne Gore i Ukrajine.

Konkurs za Artists Development Programme za 2023. godinu otvoren je u petak, a zainteresovani imaju rok za prijave do 31. marta.

Institut Evropske investicione banke, u saradnji sa pariskim Cite Internationale des arts, ovim konkursom omogućava jednom vizuelnom umetniku iz zemalja koje su kandidati za EU (Srbija, Albanija, Severna Makedonija, Turska, Crna Gora, Ukrajina, Moldavija, BiH), i koji je rođen nakon 1. januara 1988. godine, tromesečnu umetničku rezidenciju u Parizu, tokom koje će biti u prilici da razvije svoje umetničko stvaralaštvo i kreira nova dela pod mentorstvom proslavljenih umetnika.

Umetnička rezidencija će trajati od 4. septrembra do 27. novembra, a Institut EIB se obavezuje da će umetniku pokriti troškove puta do Pariza i nazad, troškove smeštaja, u iznosu od 80 evra dnevno, 500 evra za start rezidencije i 1.000 evra po okončanju umetničkog boravka u francuskoj prestonici.

Svi uslovi konkursa, kao i neohodna dokumentacija dostupna je na ovom linku.
MarketingNajnovije vesti