• I danas prijave za upis na fakultete – najtraženiji FON, psihologija, stomatologija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mnogi fakulteti i danas otvaraju vrata za podnošenje prijava za upis brucoša. Od ponedeljka počinje polaganje prijemnih ispita. I ove godine najveće interesovanje vlada za FON, psihologiju, stomatologiju, ETF.

    Za studije na Beogradskom univerzitetu za sada se prijavilo više od 17.700 potencijalnih brucoša. Iako prijave prima i tokom subote, u prva tri dana za studije na FON-u se već prijavilo 2.073 kandidata.

    Indeks Elektrotehničkog fakulteta bi želelo da stekne 1.162. Mogu da biraju predmet koji će da polažu.

    „Pokušaću i matematiku i fiziku. Mislim da Elektrotehnički fakultet zaista godinama svojim studentima pruža izuzetnu priliku u smislu obrazovanja“, kaže Nikola Jolović iz Bijeljine.

    „Opredelila sam se za ETF zato što sam bila specijalni smer informatički u srednjoj školi, tako da mi je to najbliže onom čime želim da se bavim“, rekla je Anđela Sladojević iz Negotina.

    „Mogu da biraju da li rade matematiku ili fiziku, ili i jedno i drugo. U situaciji u kojoj rade i jedno i drugo, bira im se ono što bolje urade. Imaju 20 zadataka i na jednom i na drugom testu i ispit traje tri sata“, kaže Aleksandra Krstić, prodekan Elektritehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

    Za jedno mesto na psiholgiji boriće se petoro, a na stomatologiji za jedan indeks konkuriše tri kandidata.

    „Ove godine se na Stomatološki fakultet upisuje 220 studenata, 200 su budžetska mesta, 20 samofinansirajućih. Ista nam je kvota kao prošle godine i u drugom upisnom roku u avgustu upisujemo 20 studenata na engleskom jeziku“, rekao je prof. dr Aleksa Marković, dekan Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

    Broj prijavljenih kandidata može da se vidi na sajtu univerziteta ili fakulteta.

    Nadležni apeluju da se upisuju isključivo akreditovani programi, a njihov spisak istaknut je na sajtu Nacionalnog akreditacionog tela u publikaciji „Vodič za studente“.

     

    Mnogi fakulteti i danas otvaraju vrata za podnošenje prijava za upis brucoša. Od ponedeljka počinje polaganje prijemnih ispita. I ove godine najveće interesovanje vlada za FON, psihologiju, stomatologiju, ETF.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]