• Inspektor koji je razotkrio aferu „Jovanjica“ traži dozvolu da se obrati javnosti, MUP kaže da zahtev nije dobilo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
     
    „Osveta inspektorima zbog otkrivanja učešća pripadnika vojnih i civilnih bezbedonosnih službi u aferi Jovanjica nastavlja se orkestriranom kriminalizacijom načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, preko propagadnih glasila vladajućih političkih i bezbednosnih struktura„, navedeno je u saopštenju advokata Zdenka Tomanovića, pravnog zastupnika inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, preneo je N1.
     
    „Usmeravanjem pažnje javnosti na neistine i uvrede, očekujući širu solidarnost u kreiraju profesionalne i lične diskvalifikacije inspektora, centri moći pozivaju svoje pristalice na sve aktivnosti protiv onih koji su otkrili Jovanjicu. Time nameću stav da zakon i pravo nisu uvek neophodan instrument postupanja institucija te da je potrebno žrtvovati zakonito postupanje inspektora“, navodi Tomanović.

     

    Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da, za sada, nije dobilo zvanični zahtev policijskog službenika Slobodana Milenkovića da se obrati javnosti.

     

    MUP kaže da propisi jasno definišu na koji način se traži odobrenje za istup policijskih službenika u medijima, kao i način na koji se zvanično obraća nadređenima, a to svakako nije saopštenje pravnog zastupnika prosleđeno medijima.

     

    – Da li će Milenković, kada, i ukoliko bude došao zvaničan zahtev, dobiti odobrenje za istup u javnosti, zavisi isključivo od propisa koji se primenjuju na policijske službenike, svakako ne, od pritiska javnosti, koji, upućivanjem zahteva preko medija, želi da izazove advokat koji ga zastupa, kaže se u saopštenju MUP Srbije.

     

     

     

    Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da, za sada, nije dobilo zvanični zahtev policijskog službenika Slobodana Milenkovića da se obrati javnosti.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija