• Isplata svih subvencija u poljoprivredi do kraja godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković rekla je danas da isplata premija za mleko za treći kvartal startuje u ponedeljak, i da će sve subvencije biti isplaćene do kraja godine.

    Za RTS ona je poručila da je budžet Ministarstva poljoprivrede nikada veći, ta da 62 milijarde dinara ide na podsticaje u ovoj godini.

    „Dodatnih 16,5 milijardi će biti isplaćeno na podsticaje u celosti. Mi smo već ove nedelje krenuli sa isplatama i preko četiri milijarde dinara smo isplatili“, rekla je ona.

    Dodala je da je u ponedeljak isplaćeno mleko za drugi kvartal, da je u utorak isplaćeno gorivo, u sredu osiguranje poljoprivrednim proizvođačima, dok su u četvrtak isplaćeni voćari.

    “ U ponedeljak ćemo već isplatiti mleko za treći kvartal i mogu reći da ćemo sigurno do polovine decembra utrošiti skoro čitav novac osim jedne mere, a to je dodatna mera proizvođačima suncokreta „, dodaje Tanaskovićeva.

    Ona je rekla da u ovom trenutku za meru za suncokret ima oko 35.000 zahteva.

    Ona je naglasila da je prioritet Ministarstva uvođenje e-Agrara, te da će postojati kriterijumi za korišćenje svake mere podrške.

    „Digitalizacija je neophodna u poljoprivredi i uopšte administraciji kako bi poljoprivrednicima olakšali život u smislu podnošenja zahteva, smanjili čekanja na šalterima sa jedne strane, a sa druge strane kako bi administracija bila brža, efikasnija i kako bi oni dobili sredstva u godini u kojoj su za ta sredstva i aplicirali“, rekla je ona.

    Govoreći o stanju u stočarstvu ministarka je rekla da svakodnevno dobija predloge stočara kako rešiti krizu, ali i ocenila da država i sada ne ulaže malo u tu proizvodnju.

    „Sve ove mere koje se sprovode daju prioritet našim proizvođačima i domaćoj proizvodnji i to se pokazalo kao najvažnije da imate sve osnovne živote namirnice i sve druge u svojoj zemlji. Kao što vidite, svaka država koja ima svoju proizvodnju bolje prolazi u ovom trenutku“, zaključila je ona.

    Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković rekla je danas da isplata premija za mleko za treći kvartal startuje u ponedeljak, i da će sve subvencije biti isplaćene do kraja godine.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]