Novac
Srbija

Iz budžeta 86,55 miliona za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara socijalnim radnicima

Izvor: 
RTV/Tanjug Čet, 14/04/2022 - 17:30Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela Zaključak o saglasnosti da se zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite čije se radno angažovanje, u potpunosti ili delimično, finansira sredstvima iz budžeta Republike Srbije, isplati jednokratna novčana pomoću u iznosu od po 10.000 dinara po zaposlenom.

Za te namene iz budžeta je obezbeđeno 86,55 miliona dinara za ukupno 7.789 zaposlenih čije se radno angažovanje, u potpunosti ili delimično, finansira sredstvima iz državne kase, saopšteno je iz vlade.

Ova odluka doneta je, kako je navedeno, pošto su reprezentativni sindikati ukazali na činjenicu da je tokom pandemije koronavirusa došlo do velike razlike u zaradama, a zdravstveni radnici u sistemu socijalne zaštite značajno odskočili u visini zarade u odnosu na ostale stručne i druge radnike, koji su nosioci sistema socijalne zaštite i bez kojih ni jedna ustanova tog tipa ne može da obavlja svoju osnovnu funkciju.

Članovi vlade doneli su i Uredbu o izdavanju doplatne poštanske marke "Nedelja crvenog krsta" u periodu od 8. do 15. maja u iznosu od 10 dinara i u tiražu od 750.000 komada.

Sredstva prikupljena od doplatne poštanske marke koristiće se za realizaciju programa "Efikasan odgovor na nesreće - jačanje kapaciteta Crvenog krsta za delovanje u nesrećama - 2022. godina".

 
MarketingNajnovije vesti