• Izložba Vuka Vučkovića „Art Lover” u Beogradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izložba Vuka Vučkovića „Art Lover” biće otvorena u četvrtak, 29. april, od 19 sati u novom izložbenom prostoru galerije Štab (TC Galerija Belgrade, Bulevar Vudroa Vilsona 12, Beograd).

    “Art Lover” je serija apstraktnih slika umetnika Vuka Vučkovića započeta 2021. godine. Radovi su izvedeni tehnikom akrilnih boja na lanenom platnu, formata 40 x 40 cm. Motivi na ovim radovima su apstraktni, bez jasno prepoznatljive forme, veoma raznovrsni po načinu izvođenja. Može se reći da je umetnik na njima predstavio celokupan razvoj apstraktne umetnosti, ali uvek dodajući svoj lični pečat.

    Stilski, radovi ove serije predstavljaju kombinaciju raznolikih stilova i tehnika kao što su akcioni ekspresionizam, enformel, opart, street art, popart i mnogi drugi, još nedefinisani, pravci savremene umetnosti.

    Pojedine slike su pažljivo planirane, dok druge nastaju spontano, u periodu misaonog opuštanja i podsvesne igre. Oni predstavljaju eksperiment upotrebe boja i slikarskih tehnika. Odsustvo detalja i forme posmatrača stavlja u poziciju da delo doživi otvorenog uma i prida mu značenje po sopstvenom senzibilitetu.

    Na izložbi će biti predstavljene i apstraktne slike velikog formata iz umetnikove serije „Kosmički predeli“ koje su nastale u toku prethodnih godinu dana.

     

    Vuk Vučković o svojim radovima:

    „Celokupan opus apstraktnih slika podeljen je u 2 serije – Kosmički predeli i Art Lover. Zajedno predstavljaju moj pokušaj da vizuelno predstavim trenutno stanje svesti u datom trenutku, s namerom da bez jasnih insinuacija gledaocu ostavim slobodan prostor da pronađe značenje po sopstvenom senzibilitetu.

    Za mene rad na ovoj seriji predstavlja svojevrsno istraživanje različitih mogućnosti upotrebe tehnika i poteza. Težim ka izazivanju snažnog vizuelnog utiska.

    Do sada sam uvek radio na velikim formatima, Art Lover u tom smislu predstavlja veliki izazov za mene s obzirom da su svi radovi izvedeni u formatu 40×40 cm. Međutim, svako delo iz ove serije može funkcionisati kao zasebna celina, ali i kao deo većeg mozaika“

    Izložba Vuka Vučkovića „Art Lover” biće otvorena u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati u novom izložbenom prostoru galerije Štab (TC Galerija Belgrade, Bulevar Vudroa Vilsona 12, Beograd).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]