Pančevo za vreme policijskog časa
Srbija

Janković: Bez policijskog časa

Izvor: 
FoNet Uto, 20/10/2020 - 11:45Član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je danas da se u ovom trenutku ne planira, niti razmatra uvođenje policijskog časa, ali napominje da ova mera i dalje postoji i upozorava na povećani rizik od prenošenja korona virusa zbog čega bi trebalo nositi masku i na otvorenom. 

Janković je za N1 objasnio da razlike u izjavama nadležnih oko uvođenja policijskog časa time da one nisu bile odgovori na ista pitanja koja su postavljana članovima Kriznog štaba i čelnicima grada.

"Izjave (odgovori) o eventualnom uvođenju policijskog časa se nisu odnosile na isto pitanje. Pitanje koje se odnosilo na samu mogućnost je bilo 'da li je u načelu moguće uvođenje policijskog časa ikada', a pitanje da to isključujemo se odnosilo 'na sad, ovog sekunda'", istakao je on.

"Tako da to nisu bile izjave na isto pitanje", rekao je Janković i objasnio da je policijski čas kao mera koja se propisuje od nadležnih i dalje moguć, ali da se u ovom trenutku ta mera ne razmatra.

U ovom trenutku ne razmatramo policijski čas, precizirao je Janković.

Govoreći o radu gradskog prevoza u Beogradu, on je rekao da građani moraju i u vozilima da se pridržavaju mera, ali ističe da je vrlo teško da se to uradi u periodu saobraćajnog špica.

On je, objašnjavajući odlukui zabrane okupljanja više od 30 ljudi, naveo da u takvim slučajevima ima odgovornost i organizator, kao i organi države koji moraju da kontrolišu organizatore.

Na pitanje da li je zadovoljan sprovođenjem te odluke, on odgovara da je "sigurno da ima prostora da bude bolje".

Janković je podvukao da mere ne smeju da budu selektivne, i pozvao je sve koji na bilo koji način mogu da doprinesu u njihovom sprovođenju - da to i urade.

On je istakao da će škole i dalje raditi po modelu po kojem rade, odnosno dokle god bude situcija dozvoljavala.

Janković je dodao da epidemiološka situacija kod učenika ukazuje da ne bi trebalo uskoro da dođe do zatvaranja škola.
MarketingNajnovije vesti