Srbija

Javni beležnici ponovo rade po redovnom režimu

Izvor: 
021 Čet, 14/05/2020 - 15:02Javnobeležničke kancelarije širom Srbije ponovo rade u redovnom režimu od 9 do 17 časova, uključujući i izlaske na teren, a počeo je i prijem zahteva za overe potpisa birača, saopštila je ta komora. 
 
Overe potpisa, rukopisa i prepisa, kao i pre vanrednog stanja, obavljaju se bez zakazivanja, izuzimajući overe potpisa birača.
 
Solemnizacije ugovora i sačinjavanje javnobeležničkih zapisa se zakazuju kao i pre epidemije, a na stranke se apeluje da dokumentaciju, kada je god to moguće, šalju elektronskom poštom, kao i da u kancelariju direktno dolaze samo stranke koje učestvuju u postupku.
 
Beležnici su počeli ponovo da zakazuju ročišta u postupcima sačinjavanja smrtovnica, raspravljanja zaostavštine i drugim vanparničnim postupcima.
 
Za overu potpisa birača kod javnog beležnika, stranke treba da podnesu zahtev sa tačno označenim mestom i datumom obavljanja overe.
 
Prostorije u kojima će se obavljati overa potpisa moraju da ispunjavaju minimum uslova kako bi se obezbedilo zakonito i kvalitetno obavljanje ovog beležničkog posla. MarketingNajnovije vesti