• Jedan član Kriznog štaba: U Srbiji za sada bez strožih mera; Drugi član štaba: Moguće pojačanje mera

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je danas da za sada Srbija nije u situaciji da uvodi strože mere, dok je s druge strane drugi član Kriznog štaba i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio moguće pojačanje epidemioloških mera.

     

    Janković je gostujući na Prvoj televiziji, kazao i da za sada nije potrebno da se škole zatvaraju i da celokupno školstvo pređe sasvim na onlajn nastavu.
     
    Kazao je da se može reći da je u odnosu na broj zaraženih manje umrlih i teško obolelih nego pre, ali i istakao da to može da bude varljivo jer klinička slika zahteva neko vreme da se razvije.
     
    Još uvek imamo manje teže obolelih i manje umrlih u odnosu na broj zaraženih, ali ovaj talas još nije dosegao vrhunac„, rekao je Janković.
     
    Prema njegovim rečima, sada je cilj da se uspori novi talas „da bi bio bio manje strašan“.
     
    Gradonačelnik Beograda i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je da epidemija ima svoju dinamiku, a ponašanje može da snizi krivu rasta i najavio moguće pojačanje epidemioloških mera.
     
    Žurke, slave i druga slavlja su najveći izvor zaraze“, istakao je Radojičić za RTS.
     
    Radojičić je rekao da je očekivano da Beograd ima najviše zaraženih, u četvrtak je bilo 728, u petak 796, a juče je bilo 980 pozitivnih.
     
    Ukazao je da podaci u regionu govore da veliki gradovi „bukte“ danima i nedeljama.
     
    Naveo je da je u najvećim gradovima, gde su kontakti najbliži, teža koordinacija i kontrola.
     
    Sve što radimo, radimo zbog zdravlja ljudi, ali i da očuvamo zdravstveni sistem„, kazao je i dodao da će verovatno mere morati da se pojačavaju.
     

    Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je danas da za sada Srbija nije u situaciji da uvodi strože mere, dok je s druge strane drugi član Kriznog štaba i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio moguće pojačanje epidemioloških mera

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]