• Jedan od pet miliona: Izlazimo na izbore, prekidamo organizaciju protesta i saradnju sa opozicijom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje „Jedan od pet miliona“ sapoštilo je danas da će izaći na predstojeće izbore kako bi sprečilo „trojance“ da uzmu još jedan mandat.

    Predstavnica tog udruženja Valentina Reković saopštila je da je opozicija okupljena oko bojkota izbora i parlamenta tu ideju uništila, te da odluka o izlasku na izbore predstavlja prekid saradnje sa tim delom opozicije.

    Reković je kazala da Udruženje, koje je više od godinu dana organizovalo proteste u Beogradu, više neće učestvovati na njima i navela da će opozicija imati priliku da svake subote „brani svoju ideju bojkota“.

    Obrazlažući odluku Udruženja o izlasku na izbore i kritiku koju su prošle nedelje uputili Stranci moderne Srbije i Novoj stranci zbog toga što nisu proglasili bojkot, čime su prekršili „Sporazum sa narodom“, Reković je navela da se izborni uslovi u Srbiji nisu poboljšali, ali da je potrebno sprečiti neke stranke da udju u parlament samo zbog državne „infuzije“.

    „Kada je opozicija proglasila bojkot parlamenta, ona je samo prestala da posećuje tu instituciju, a zadržala je beneficije. Kada udjemo u parlament, sprovešćemo pravi bojkot“, kazala je Reković.

    Istakla je da Udruženje raspolaže informacijama prema kojima neke od stranaka potpisnica Sporazuma sa narodom, sa još nekoliko manjih pokreta, rade na tome da izadju na predstojeće izbore.

    „Došli smo i do informacija da će im se u tome pridružiti i pojedini članovi stranaka koje su formalno u bojkotu“, rekla je ona.

    Dodala je da će u narednim danima obelodaniti i koje su stranke koje aktivno učestvuju sa podrškom raznim grupama gradjana na lokalu „sve u nadi da i posle izbora budu ili ostanu deo lokalnih vlasti“ i podsetila da su članovi Demokratske stranke po beogradskim opštinama osnivali „Udruženja Jedan od pet miliona“.

    Udruženje „Jedan od pet miliona“ sapoštilo je danas da će izaći na predstojeće izbore kako bi sprečilo „trojance“ da uzmu još jedan mandat.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Strip u fokusu – D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu

    U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj - D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža […]