• Još 50.000 doza vakcine Sputnjik Ve stiglo u Srbiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novi kontigent od 50.000 vakcina Sputnik Ve jutros je iz Rusije dopremljen u Srbiju, saznaje Tanjug.

    Avion „Er Srbije“ koji je prevezao cepiva, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo je oko 06.30 sati, a vakcine će odmah biti dopremljene u Institut „Torlak“, odakle će se distribuirati centrima za vakcinaciju širom zemlje.

    Noćas je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo utovar vakcina u avion „Er Srbije“ nadgledao ministar za inovacije Nenad Popović, koji je istakao da se odnosi Srbije i Rusije nalaze na najvišem niovu u istoriji.

    „Nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija. U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina svojim regionima, ona pomaže Srbiji i šalje vakcine kada su nam najpotrebnije“, rekao je Popovoć Tanjugu.

    To je, ističe, najčvršći dokaz bratskih odnosa dve zemlje i najboljih ličnih odnosa predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

    „Vakcina je danas vrednija od zlata. Vakcine su nam važne za očuvanje zdravlja i života ljudi, ali i za ekonomiju i vraćanje normalnom životu“, rekao je Popović, koji je i kopredsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

    On je istakao da Srbija, nastavkom vakcinacije ovim tempom, može prva da pobedi pandemiju.

    „Da nastavi da jača ekonomiju i privlači investicije, i da učvrsti ulogu ekonomskog lidera u ovom delu Evrope“, rekao je Popović.

    Iz Rusije je u Srbiju jutros stiglo još 50.000 vakcina, a kroz dva dana, 11. februara, trebalo bi da stignu i ruski stručnjaci, koji će sa kolegama iz Instituta „Torlak“ razmotriti mogućnosti da „Sputnjik Ve“ počne da se proizvodi u Srbiji.

    Novi kontigent od 50.000 vakcina Sputnik Ve jutros je iz Rusije dopremljen u Srbiju, saznaje Tanjug.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]