Nadzorna kamera Foto: pixabay
Srbija

Kamere koje se postavljaju po putevima neće meriti brzinu

Izvor: 
Tanjug Uto, 19/11/2019 - 09:36

Kamere postavljene na portalima duž autoputa Beograd-Niš, njih 56, kao i one koje će biti postavljene na drugim putevima u Srbiji, neće meriti brzinu.
Kako pišu beogradski mediji, one će služiti za nadzor saobraćaja.
 
Kontrola brzine će se i dalje obavljati na stari način, odnosno merenjem srednje brzine između naplatnih rampi, vozilima presretačima i radarima na nadvožnjacima.
 
Kako navode pojedini beogradski mediji, a prenosi Tanjug, snimci kamera biće korišćeni za analitiku, eventualno preusmeravanje saobraćaja kada dođe do gužvi na naplatnim rampama, zastoja ili udesa, ali će poslužiti i da se preko aplikacija vozačima šalju korisna obaveštenja i saveti.
 
Podsetimo, od sredine oktobra vozače na autoputu Beograd-Niš snima 56 kamera na 14 lokacija u oba smera, a međusobna udaljenost kamera je od šest do 32 kilometra. Reč je o kamerama koje su postavili "Putevi Srbije" u okviru pilot-projekta nadogradnje postojećeg naplatnog sistema na autoputu Beograd-Niš, koji predviđa, između ostalog, postavljanje video-nadzora i na deonicama duž kojih nema odmarališta i benzinskih pumpi.MarketingNajnovije vesti