Foto: Olimpijski komitet Srbije
Srbija

Karatistkinja Jovana Preković otputovala na Olimpijske igre

Izvor: 
013info Čet, 29/07/2021 - 19:21


Karatistkinja Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov, večeras su letom preko Istanbula otputovale u Tokio na Olimpijske igre, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Kako se navodi u saopštenju OKS-a, Jovanino ime ostaće zapisano u istoriji jer će, s obzirom da karate debituje na Olimpijskoj sceni, biti prva Srpkinja koja je u karateu učestvovala na Olimpijskim igrama.

Jovana, koja na Olimpijske igre putuje kao aktuelna prvakinja Evrope u kategoriji do 61 kg, pred polazak je rekla da je srećna što je obezbedila kartu za igre.

"Na čak 26 takmičenja smo učestvovali i skupljali bodove za Igre. Želela sam da iskoristim priliku i da se kvalifikujem. Osećala sam veliki pritisak, s obzirom da ne znamo kada će karate opet biti deo Olimpijskih igara", izjavila je Jovana.

Jovana je takođe iskoristila priliku i čestitala svima sportistima koji su do danas osvojili medalje za Srbiju i, kako je istakla, dodatno je motivisali.

"Nadam se da ćemo osvojiti još medalja", rekla je naša reprezentativka dodajući da karate zaista zaslužuje da bude na Olimpijskim igrama.

"Mi predstavljamo srpski karate, i velike šampione koji su bili tu pre nas i sa nestrpljenjem iščekujemo nastup u Tokiju", izjavila je Roksanda Atanasov

Jovana će takmičenje u Tokiju započeti 6. avgusta.    

 
MarketingNajnovije vesti