• KAREJA: Nazovimo političku korupciju njenim imenom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelji u kojoj se obeležava međunarodni dan borbe protiv korupcije (9. decembar), organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja saopštila je da sa pažnjom prati stanje vladavine prava i političke korupcije, kao i reakcije visokih predstavnika EU i drugih međunarodnih organizacija sa tim u vezi.

    – Lako se uočava: da se o vladavini prava i korupciji puno govori; da se puno institucija njima bavi; da je puno administrativnih aktivnosti usmereno na jačanje vladavine prava i suzbijanje korupcije. Takođe, lako uočavamo da o političkoj korupciji niko ne govori. Rezultat svega je po društvo poražavajući, vladavina prava je urušena a politička korupcija nabujala. To izaziva zabrinutost kod građana Srbije, koji u stanju nemoći ne vide način kako bi se osujetila politička korupcija i povratila vladavina prava. Takvo stanje smatramo nedopustivim, te ukazujemo pre svega na neophodnost da se gorući problem nazove pravim imenom – političkom korupcijom. Ona se bitno razlikuje od drugih korupcijskih oblika, ali se, kao što vidimo, vrlo uspešno među njima krije, kaže se u saioptenju Instituta.

    Oni posebnu istuču da političkoj korupciji na ruku ide pandemija koja je obustavila gotovo svaki vid kretanja, što ona neće propustiti da iskoristi.

    – Stoga ohrabrujemo građane da se uključe u aktivističke pokrete i u ovom teškom vremenu daju svoj doprinos borbi za očuvanje vladavine prava, kaže se u saopštenju.

    Kako kažu, Kareja će i u narednom periodu nastaviti sa svojim antikorupcijskim aktivnostima. 

     

    U nedelji u kojoj se obeležava međunarodni dan borbe protiv korupcije (9. decembar), organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja saopštila je da sa pažnjom prati stanje vladavine prava i političke korupcije, kao i reakcije visokih predstavnika EU i drugih međunarodnih organizacija sa tim u vezi. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Sme li na bolovanju plata da vam bude manja od minimalca

    Za vreme provedeno na bolovanju radnik će dobiti platu u iznosu od 65 odsto svoje zarade. Ovo, međutim, ne važi ako radnik radi za minimalac - u tom slučaju, po zakonu mu sleduje njegova cela […]