• Kisić: Vrate se sa skijanja bolesni pa traže prijem u bolnicu odmah i preko reda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Jedan od razloga što je broj zaraženih korona virusom povećan poslednjih nedelja jesu velike gužve u turističkim centrima.
     
    Na Kopaoniku je i dalje mnogo skijaša, više od 7.000. Posećenost je skoro maksimalna, javlja RTS.
     
    Sa uvođenjem novih mera, bilo je nedoumica kako će raditi samo skijalište, ali rukovodilac Skijališta Kopaonik Darko Jovanović kaže da se ništa nije promenilo.
     
    „Skijaški centar će raditi po ustaljenom radnom vremenu od devet do 16:30“, kaže Jovanović. Tvrdi da se na skijalištu primenjuju sve mere koje su propisali Vlada i Krizni štab.
     
    „Primenjujemo sve propisane mere. Od samog otvaranja sezone udvostručili smo broj kovid redara na ulaznim stanicama. Naši redari kao službena lica imaju pravo i da udalje skijaše koji ne poštuju mere“, navodi Jovanović za RTS. Kaže da se dešavalo da skijašima zbog nepoštovanja mera budu oduzete ski-karte. 
     
    Na Kopaoniku su i inspekcijske službe iz Raške koje obavljaju nadzor. Kao i u svim drugim delovima Srbije, kafići i restorani rade za vikend samo do 14 časova.
     
    Kisić: Mere su opomena
     
    Ministarka rada i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su mere koje važe ovog vikenda opomena da situacija nije dobra i da je virus još prisutan. Prema njenoj oceni, nije dovoljno što su mere određene samo za vikend i što je radno vreme tokom vikenda skraćeno.
     
    „Da li je dovoljno dva dana? Nije doboljno ni dva, ni 20 ni 220. Zaista moramo da sprečimo da se zarazimo, to je suština. Korona virus je prevazišao zdravstvena pitanja“, rekla je Kisić Tepavčević za televiziju Prva.
     
    Na pitanje o merama na skijalištima, navela je da, iako ljudi vole da odlaze na skijanje, moraju da znaju da je ova godina drugačija od ranijih.
     
    „Ko je sebi omogućio takav luksuz da ode na planinu, treba da zna da ne može da se ponaša kao prethodnih godina jer se mnogi sa planina vraćaju bolesni. Odmah traže smeštaj u bolnici, traže ga odmah i preko reda i tek tad vide da je virus ozbiljan“, napomenula je ministarka.
     
    Govoreći o korona-žurkama, kazala je da je jasno da su svi željni proslava, ali je istakla da će „ispaštati svi ako se pojedinci neodgovorno ponašaju“.
     
    Istakla je da su lekari na izmaku snaga i podsetila na podatak da je više od 600 zdravstvenih radnika pozitivno, a da ih je 16 hospitalizovano.
     

    Jedan od razloga što je broj zaraženih korona virusom povećan poslednjih nedelja jesu velike gužve u turističkim centrima.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija