Klađenje Foto: pixabay
Srbija

Kladioničarima promet upola manji zbog korone, nije isključeno zatvaranje kladionica

Izvor: 
Tanjug Sre, 12/08/2020 - 11:38

Kladioničarima je zbog korone pao promet za više od pola, zanemarljiv broj igrača prešao je na onlajn klađenje, a u poslovnice kladionica se sporo vraćaju. 
 
Direktor Udruženja priređivača igara na sreću (UPIS) Rade Karan za Tanjug kaže da je industrija igara na sreću među onima koje su najteže pogođene epidemijom u svetu pa i u Srbiji.
 
"Bilo je potpune zabrane rada, skraćivanja radnog vremena, ograničavanja broja igrača koji mogu da uđu u poslovnicu i drugih preventivnih mera države koje su na to uticale. A dodatno sportsko klađenje je desetkovano činjenicom da su brojni sportski događaji otkazani čime je izgubilo na atraktivnosti i interesovanju igrača", kaže on.
 
Dodaje da kompanije članice UPIS-a beleže pad prometa za preko 50 odsto.
 
"Bilo je perioda kada je procenat pada bio i veći od 80 odsto, i to kada ne računamo period zabrane rada, kada poslovanja nije ni bilo. Najteže su pogođena zemaljska uplatno-isplatna mesta", kaže on.
 
Onlajn klađenje od kuće postojalo je u Srbiji i pre krize.
 
"Jako mali, neznatan broj igrača svoju igru je preselio iz zemaljske kladionice na onlajn aplikaciju. To je zanemarljiv broj u odnosu na broj za koliko je opao broj igrača u kladionici", rekao je Karan.
 
U industriji igra na sreću radi oko 12.000 ljudi u Srbiji, a kompanije članice UPIS-a po obimu poslovanja, broju zaposlenih i uplatno-isplatnih mesta pokrivaju oko 55 odsto tržišta posebnih igara na sreću kao što su kladionice, automati i onlajn klađenje.
 
"Kompanije članice UPIS-a do sada nisu otpuštale zaposlene. Međutim, s obzirom na trajanje ovih otežavajućih okolnosti, i na jako spor oporavak tražišta, ne isključujemo mogućnost da će pojedina uplatno-isplatna mesta, kladionice, biti zatvorene", rekao je Karan.MarketingNajnovije vesti