Nedim Sejdinović printscreen
Srbija

Koalicija za slobodu medija: Izuzetno opasan napad na Nedima Sejdinovića

Izvor: 
013info Čet, 14/07/2022 - 23:55Koalicija za slobodu medija najoštrije je osudila najprizemnije uvrede koje je funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke izneo na račun novinara Nedima Sejdinovića, nekadašnjeg predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

 

 

- Upozoravamo javnost i državne institucije na izuzetnu opasnost takvih uvreda, kao i etiketirinja Sejdinovića kao „srbomrzca“, jer one dolaze od strane ne samo funkcionera vladajuće stranke, već i člana Visokog saveta sudstva, navedeno je iz koalicije.

 

Vladimir Đukanović, kao poslanik odlazećeg saziva Skupštine Sbije, naime, bio je predsednik Odbora za pravosuđe i po toj funkciji član Visokog saveta sudstva, odnosno na poziciji da bira sudije.

 

- Ta činjenica alarmantna je imajući u vidu vulgarne uvrede i pretnje koje je izneo na račun Sejdinovića, rečeno je iz koalicije.

 

Oni navode da kada vređa i preti osoba koja utiče na funkcionisanje pravosuđa, onda je to alarm i za sve građane Srbije, čija prava su prepuštena politčkim moćnicima koji pokušavaju da potčine kompletan pravosudno sistem.

 

Koalicija je pozvala sve evropske i međunarodne institucije koje se bave zaštitiom prava novinara, ali i ljudksih prava uopšte, da izvrše pritisak na vlasti u Srbiji kako bi se zaustavila erozija pravne države i urušavanje civilizacijskih tekovina savremneih demokratskih sistema.

 

- Apelujemo i na zvaničnike Evropske unije da jasno stave do znanja vlastima u Srbiji, a prvenstveno predsedniku Republike i bliskom prijatelju Vladimira Đukanovića Aleksandru Vučiću, koji je već uzrpirao sve poluge vlasti, da se u procosu evrointegracija neće tolerisati samovolja ovdašnjih vlastodržaca, navode oni.

 

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i advokat Vladimir Đukanović na Tviteru je uputio niz uvreda novinaru Nedimu Sejdinoviću posle teksta koji je Sejdinović objavio u nedeljniku "Vreme". 

 

 

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

 
MarketingNajnovije vesti