• Kon: Krizni štab ima samo savetodavnu ulogu, Vlada odlučuje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je Krizni štab isključivo savetodavno telo, a da sve odluke donosi Vlada. 
     
    Svi imamo isključivo savetodavnu odgovornost„, rekao je Kon za N1.
     
    Prema njegovim rečima, nema dileme da su škole osnovno mesto ne samo obrazovanja, nego i socijalizacije, shvatanja društvenih obaveza…
     
    Postoji mnogo razloga zašto škole moraju da funkcionišu i da rade, posebno to važi za najmlađi uzrast. Ne postoji mogućnost da se virus zaustavi pred školom, to je jednostavno nemoguće. Mi sa otvaranjem škola i dolaskom đaka omogućavamo i virusu da uđe u te škole, to je jednostavno tako„, kaže on za N1.
     
    Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kao i jučerašnjem padu broja novoobolelih, Kon kaže da nije pitanje samo tog broja, već da postoji niz drugih podataka, poput broja pregleda. Istakao je da postoji ogroman broj onih koji uopšte ne znaju da imaju zarazu.
     
    Postoje takozvani neprijavljeni kontakti. Oni sa kojima razgovaramo, koji su pozitivni, oni sada ne daju više sve podatke o svojim kontaktima, jer znaju da su kontakti izloženi obaveznoj samoizolaciji„, rekao je. 

    Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je Krizni štab isključivo savetodavno telo, a da sve odluke donosi Vlada. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]