• Kon o putovanju avionom: Sva sedišta će moći da budu popunjena, ostala dilema oko testiranja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Vazdušni saobraćaj u većini zemalja još nije normalizovan, a kako bi ubuduće moglo da izgleda letenje avionom pokušao je da objasni dr Predrag Kon. 
     
    Govoreći o ulasku u avion, dr Kon je rekao da je moguće da će se tražiti test na virus korona, ali da to nije neophodno.
     
    Svi putnici moraće da koriste zaštitnu opremu, svi će morati da nose zaštitnu masku, a po mogućstvu i rukavice, mada one neće biti obavezne„, rekao je dr Kon.
     
    Mnogo se polemike vodilo oko toga da li će polovina sedišta u avionu morati da budu prazna.
     
    U avionu postoji poseban sistem ventilacije, urađena su istraživanja koja su pokazala da nema razloga da sedišta ne budu popunjena„, istakao je Kon.
     
    Prema njegovim rečima, avion može da bude krcat, ali svi moraju da imaju zaštitnu masku i avio-prevoznici moraju da ustanove da li će uvesti testiranje.
     
    Ovo je dinamična stvar i menja se, tako da je pitanje ulaska u avion jedna priča, a u zemlju je druga, u avionu nisu obavezne rukavice„, istakao je Kon.
     
    Podsetimo, srpski državljani koji se budu vraćali iz inostranstva moraće da imaju potvrdu da su bili negativni na PCR testu na virus korona u poslednja 72 časa ili će u suprotnom morati u samoizolaciju. Onog trenutka kada budu testirani, uz negativan nalaz, samoizolacija će biti prekinuta.
     
    Za sada još nije zvanično obelodanjeno koliko će iznositi cena testa na Covid-19, ali je sve izvesnije da će to biti oko 60 evra (6.000 dinara sam pregled plus usluga). Ipak, odbijena je ideja da se testiranje radi u privatnim laboratorijama.
     
    Oni koji ulaze u zemlju moraju imati negativan nalaz testa koji nije stariji od tri dana, ali se to neće tražiti za decu mlađu od 12 godina.
     
    Kada otvorimo granice i uspostavimo avio-saobraćaj realno neće biti moguće u potpunosti sprečiti širenje virusa. Međutim, mi možemo da smanjimo koliko je god moguće„, objasnio je dr Kon. 

    Vazdušni saobraćaj u većini zemalja još nije normalizovan, a kako bi ubuduće moglo da izgleda letenje avionom pokušao je da objasni dr Predrag Kon. 
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]