• Konkurs za elitne jedinice Vojske Srbije otvoren do 31. marta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su, na osnovu odluke vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića konkurse za prijem novih profesionalnih vojnika koji traje do 31. marta, a kako kažu iz 72. brigade za specijalne operacije, broj zainteresovanih kandidata je veliki.

    Poziv je upućen svim momcima i devojkama do 30 godina, a konkurs, raspisan na Sretenje, važi za tri najelitnije jedinice – 63. padobransku, 72. za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene Kobre.

    Kako su za Tanjug istakli pripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam – osnovne su osobine onih koji se odluče za služenje svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.

    „Ponos je neprocenjiv, svako od nas zna zašto se nalazi u ovoj brigadi, a to je da brani i štiti slobodu svoje otadžbine“, ističe jedan od pripadnika elitne 72. brigade.

    Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na ulazne provere fizičkih sposobnosti, objasnili su pripadnici.

    „Konkurs je otvoren za popunu formacijskih mesta u 72. brigadi za specijalne operacije. Na konkurs se mogu prijaviti svi građani Republike Srbije do 30 godina starosti, a posebne i opšte uslove svi mogu da vide na sajtu Ministarstva odbrane“, kaže drugi sagovornik Tanjuga iz 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

    On dodaje da u toku selektivne obuke, kandidate očekuje kako taktička, vatrena tako i obuka u fizičkim sposobnostima.

    „Obuka će biti zanimljiva, ali i naporna i teška“, ističe on.

    Posle završene selektivne obuke koja traje 10 nedelja, kandidate očekuje i posebna obuka sa novim naoružanjem kako domaće, tako i strane proizvodnje, a one najupornije, najspremnije i one koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije obuka tek očekuje kada zvanično i postanu pripadnici jedne od tri najeltinije jedinice Vojske Srbije.

    „Proces obučavanja u našoj brigadi je neprekidan, shodno tome, jedan dan pripadnika u 72. brigadi za specijalne operacije počinje izvođenjem fizičke obuke, nakon toga prelazi se na vatrenu i taktičku obuku, a na kraju dana očekuje ih obuka u borilačkim veštinama“, kaže pripadnik te brigade.

    Tokom realizacije namenskih zadataka, ali i obuke, pripadnici svakodnevno nose zaštitnu opremu, naoružanje i dodatnu opremu potrebnu za izvršavanje zadataka.

    „Konkurs je otvoren, zbog toga bih pozvao sve mlade da prihvate izazov i postanu deo našeg elitnog stroja“, kazao je za Tanjug pripadnik elitne jedinice.

    On napominje da pravo na prijavu imaju i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, a oni će biti upućeni na osnovnu vojnu obuku sa oružjem radi sticanja uslova za prijem u profesionalnu vojnu službu.

    „Kada drugi ne mogu i ne smeju – samo je jedna 72. koja uvek može i sme“ – to je moto pripadnika jedne od najeltnijih vojnih jedinica, a za sve koji se prepoznaju u tome, poručuju da je konkurs otvoren do 31. marta, te da na sajtu Ministarstva odbrane mogu da se informišu detaljnije o uslovima prijema u elitne vojne jedinice.

    Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su, na osnovu odluke vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića konkurse za prijem novih profesionalnih vojnika koji traje do 31. marta, a kako kažu iz 72. brigade za specijalne operacije, broj zainteresovanih kandidata je veliki.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]