• Konkurs za najzelenije školsko dvorište

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Centar za promociju nauke poziva osnovne i srednje škole da predstave svoja dvorišta i inovativna rešenja za njihovo bolje prilagođavanje klimatskim promenama, a prijave se šalju do 21. februara.

    Klima se menja na celoj Zemlji, pa i u školskim dvorištima. Sve su češći i duži periodi vrlo toplog vremena. U našem regionu ovakvih perioda ima duplo više nego u prošlosti.

    Kada su vrućine, svi poželimo da smo u prirodi, a ne okruženi betonom. Sa manje betona i više zelenila u školskom dvorištu, ono može da postane mala zelena oaza.

    Centar za promociju nauke poziva osnovne i srednje škole da u okviru manifestacije Maj mesec matematike, a u saradnji sa međunarodnim projektom TeRIFFICA i PASCH inicijativom Gete instituta, predstave svoja školska dvorišta i inovativna rešenja za njihovo bolje prilagođavanje klimatskim promenama.

    Potrebno je da tokom dve radne nedelje u martu mesecu svakodnevno merite temperaturu u vašem školskom dvorištu i nakon toga prikažete dobijene rezultate i predložite na koji način bi vaša dvorišta mogla da postanu prilagođenija i održivija kada je reč o promeni vremenskih uslova.

    Da bi se škola prijavila, predstavnik škole (nastavnik/ca, učitelj/ica, profesor/ka) treba da popuni kratki formular, do 21. februara, Izabranim školama će do 28. februara biti poslato detaljno uputstvo za sprovođenje aktivnosti.

    Ukratko, potrebno je da prijavljeni predstavnik/ca škole formira tim zainteresovanih đaka sa kojima će, od 16. do 30. marta, svakog radnog dana meriti temperaturu u školskom dvorištu.

    Dodatno, ovaj tim treba da napravi reprezentativnu fotografiju školskog dvorišta, kao i da razvije inovativno rešenje za poboljšanje uslova u svom dvorištu, kako bi postalo prilagođenije na klimatske promene, i da to pošalje do 31. marta.

     

    Centar za promociju nauke poziva osnovne i srednje škole da predstave svoja dvorišta i inovativna rešenja za njihovo bolje prilagođavanje klimatskim promenama, a prijave se šalju do 21. februara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]