• Konkursi za vojne škole do 31. marta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarstvo odbrane Srbije podsetilo je danas da su konkursi za upis u vojne škole – Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu, otvoreni do 31. marta.

    Na Vojnoj akademiji selekcija kandidata realizuje se u dva dela. Prvi deo podrazumeva polaganje prijemnog ispita, koji se sastoji od provere znanja iz matematike i provere fizičkih sposobnosti, dok drugi deo obuhvata psihološku i medicinsko-zdravstvenu procenu.

    Najveći broj bodova prilikom rangiranja nosi provera znanja iz matematike (45 bodova), zatim uspeh iz srednje škole (40 bodova) i na kraju provera fizičkih sposobnosti (15 bodova).

    Kako bi se kandidati što bolje pripremili za upis, Vojna akademija pruža mogućnost korišćenja onlajn platforme za učenje i pripremu prijemnog ispita iz matematike, koja se sastoji iz nekoliko segmenata. Korisnicima onlajn platforme dostupni su teorija i zadaci sa rešenjima, a takođe, tu je i test za sve koji žele da provere nivo znanja.

    Sa otvorenim nalogom, uz korisničko ime i lozinku, kandidati mogu pristupiti svim sadržajima namenjenim za pripremu prijemnog ispita iz matematike.

    I ove i narednih subota do 31. marta, od 11 do 13 časova, zainteresovani mogu posetiti vojne škole gde će ih dočekati profesori, kadeti i učenici sa spremnim odgovorima na sva njihova pitanja u vezi upisa i školovanja.

    Uslovi konkursa za upis u vojne škole dostupni su na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs) i sajtovima vojnih škola.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]