Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave
Srbija

Konstituisana Radna grupa za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska

Izvor: 
Euronews Srbija/Tanjug Uto, 21/12/2021 - 17:37Konstitutivna sednica Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska, koju je obrazovala Vlada Republike Srbije, održana je danas u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Otvarajući konstitutivnu sednicu, ministarka Marija Obradović naglasila je da je ovo početak jednog procesa koji ima za cilj unapređenje i povećanje transparentnosti, odnosno podizanje poverenja građana u tačnost podataka koji se vode u biračkom spisku, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

"Birački spisak nikad nije bio ažurniji. Digitalizacijom službenih evidencija i njihovim povezivanjem sa biračkim spiskom obezbedili smo ažurnost podataka na dnevnom nivou", poručila je Obradović.

U saopštenju se ukazuje da su zadaci Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska vezani za različite analitičke izveštaje o stanju podataka u jedinstvenom biračkom spisku, kao i statističke podatke vezane za broj promena u biračkom spisku.

U izvršavanju zadataka Radne grupe, obrada podataka o ličnosti će se vršiti u skladu sa načelima i pravilima zaštite podataka o ličnosti.

Stručnu i administrativno-tehničku potporu Radnoj grupi pruža Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, dodaje se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti