• Kraj blokada u Srbiji: Sva udruženja poljoprivrednika prihvatila predlog Vlade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sva udruženja poljoprivrednika prihvatila su predlog Vlade Srbije, što automatski znači prekid svih protesta i sklanjanje traktora sa puteva u svakom mestu u Srbiji, javlja RTS pozivajući se na izvore iz Vlade.

     
    Pored udruženja Stig i grupe građana Južni Banat, koji su ranije tokom dana prihvatili predlog Vlade, sada su isti predlog prihvatila i ostala udruženja, poput Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, poljoprivrednika iz Rače, Kragujevca, Novog Sada i svih ostalih gradova i opština u Srbiji, navodi RTS.
     

    Šumadijski poljoprivrednici dobili su potvrdu iz Vlade Srbije da će dogovor, koji je postignut, o ceni suncokreta biti poštovan, pa su odustali od puta za Beograd i razilaze se iz Velike Plane, nakon što su danas oko 16 časova na traktorima krenuli iz Lapova, Batočine, Rače, Brzana i Kragujevca.

    Vlada je, kako navodi RTS, predložila konačnu cenu suncokreta poljoprivrednim proizvođačima od 73 dinara po kilogramu, a isplata je dogovorena do 15. oktobra.

    Istim dogovorom, ograničena je marža posrednika na maksimum 2,6 dinara, dok trošak transporta robe od otkupnog mesta do uljare, treba da snose same uljare.

    Podsticaj za gorivo u narednom periodu iznosiće 20 dinara po litru, za 50 litara po hektaru, dok će se premija za mleko za jedan kvartal u 2022. godini povećati na 15 dinara.

    Vlada se dodatno obavezala da u narednom periodu, u pogledu kreiranjem mera u sektoru stočarstva, razgovara sa stočarima, navodi RTS.

    Istim dokumentom, poljoprivrednicima je obezbeđen moratorijum na kredite u periodu od 12 meseci.

    Očekuje se da će tim dogovorom sa svim poljoprivrednicima njihov protest biti završen i da će se povući posle višednevnh blokada u Vojvodini i Šumadiji.

    Kako RTS saznaj, sva poljoprivredna mehanizacija biće uklonjena sa saobraćajnica u toku noći.

     

    Sva udruženja poljoprivrednika prihvatila su predlog Vlade Srbije, što automatski znači prekid svih protesta i sklanjanje traktora sa puteva u svakom mestu u Srbiji, javlja RTS pozivajući se na izvore iz Vlade.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Najboljim istraživačama povećanje plata za 30 odsto

    Na osnovu podataka portala eNauka i međunarodno priznatih naučnih rezultata, nedavno je objavljena lista na kojoj su naši najbolji istraživači. Zbog svojih izvanrednih dostignuća, njih 10 odsto […]

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]