Foto: Pixabay
Srbija

Kreni Promeni predao peticiju sa 209.000 potpisa za dodelu frekvencija po zakonu

Izvor: 
Tanjug Sre, 06/07/2022 - 13:27Inicijativa Kreni-Promeni i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predale su danas Regulatornom telu za elektronske medije (REM) više od 200.000 potpisa, kako bi skrenuli pažnju institucijama i javnosti da se dodela nacionalnih frekvencija ove godine kako navode mora obaviti u skladu sa zakonom.

Direktor kampanje Kreni-Promeni Savo Manojlović rekao je novinarima da potpisnici peticije traže da se ispoštuje zakon, jer su, kako je naveo, televizije sa nacionalnim frekvencijama televizije Pink, Hepi, B92 i Prva zaslužuju da izgube nacionalnu frekvenciju, jer su prekršile javni ugovor.

"Smatramo da postoji jedna vrsta simbioznog ponašanja medija i vlasti ukoliko se tim televizijama i dalje dozvoli da krše zakon. Institucije treba da štite ustav i pravni poredak ove zemlje, a ne građani", poručio je Manojlović.

Pisac i slikar Luka Tripković rekao je da su REM-u predali 209.000 potpisa i naveo da poslednjih osam godina prisustvujemo nezdravoj praksi u kulturnom smislu.

On je rekao da televizije ne smeju da podređuju privilegiju da koriste državno javno dobro zarad svog profita i naveo podatak da je od 2020. godine zavedeno više od 10.000 prekršaja.
MarketingNajnovije vesti