Policija Ilustracija
Srbija

Krivična prijava protiv direktora fabrike "Milan Blagojević" u Lučanima zbog pretnji komandiru policije

Izvor: 
Danas Sub, 04/04/2020 - 09:38

Protiv Radoša Milovanovića (75), direktora lučanske fabrike "Milan Blagojević – Namenska", komandir policijske stanice u Lučanima Gojko Bukvić je podneo je krivičnu prijavu i optužio ga da je ugrozio njegovu sigurnost.

Direktoru fabrike je 24. marta naloženo da bude u kućnoj izolaciji 14 dana, jer je bio u kontaktu sa osobom iz Lučana koja je inficirana korona virusom i koja je, trenutno, na lečenju u kragujevačkom Kliničkom centru. U prijavi je navedeno da su, 28. marta, policijski službenici pozivali lica kojima je određena samoizolacija kako bi proverili da li se pridržavaju te mere i, između ostalih, pozvali su i Radoša Milovanovića, koji je smatrao da mu je "izolacija nameštena".

Prilikom razgovora preko spikerfona sa policijskim službenikom, kako se navodi u prijavi, Milovanović se "ponašao uvredljivo i drsko, upućujući uvrede i pretnje Bukviću". Između ostalog, rekao mu je da mu je "sve to namešteno od strane gluperdosa i glavonje“ i da će "kad sve ovo prođe nekome biti skinuta glava", misleći pri tome na Bukvića. O svemu tome“, kako se navodi u prijavi, „policajci su sačinili službenu belešku“.

Gojko Bukvić, komandir policije u Lučanima, odbio je da govori o tome za Danas, ali njegov advokat Strahinja Stojković iz Zemuna potvrdio je autentičnost krivične prijave.

"To je delo za koje se goni po službenoj dužnosti. Predloženi su dokazi, poput saslušanja okrivljenog i oštećenog, ali i svedoka policajaca, kao i službene beleške o tom događaju. Tužilaštvo u Čačku, odnosno odeljenje u Ivanjici, kome je prijava podneta 30. marta, trebalo bi da preduzme dalje korake", rekao je za Danas advokat Stojković.

Opširnije na sajtu Danasa.

 MarketingNajnovije vesti