• Krivične prijave protiv premijerke, ministra i četiri lekara zbog manipulisanja informacijama i svesnog obamnjivanja javnosti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnete krivične prijave protiv premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i četiri lekara člana Kriznog štaba, „zato što su svesno obmanjivali javnost“ povodom početka, trajanja i toka epidemije korona virusa, a u vezi sa održavanjem izbora.

    Krivične prijave su podnete „zbog sumnje u izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanja života i zdravlja“.

    Tepić je, posle podnošenja prijava ispred Višeg javnog tužilaštva rekla novinarima da su „oni svi zajedno obmanjivali javnost jos od marta kada su vrlo svesno tempirali ozvaničenje početka epidemije ili prvo zaraženog i prolongirali ozvaničenje epidemije“.

    „Za njih je epidemija počela kao slučajno tek nakon raspisivanja izbora a završila se upravo pre nego što su izbori bili održani. Neće biti da je tako, mi raspolažemo dokazima da su vrlo svesno manipulisali informacijama i obmanjivali javnost, i da ironija bude veća ovaj takozvani Krizni štab zapravo ne postoji“, kazala je Tepić.

    Krivične prijave su podnete i protiv Zorana Gojkovića, Darije Kisić Tepavčević, Branimira Nestorovića i Predraga Kona.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija