• Krizni štab nije saglasan sa organizovanim dočecima Nove godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Medicinski deo Kriznog štaba ne može da se saglasi sa organizovanim dočecima Nove godine, izjavio je imunolog Srđa Janković.

    Dr Janković je rekao i da medicinski deo Kriznog štaba ne odustaje ni od zahteva da kovid propusnice važe 24 sata.

    On je za RTS poručio da je teza da je omikron soj toliko blaži da treba da se svi zarazimo besmislena, jer rizikujemo da se zaraze i oni koji su u povećanom riziku.

    „Sve varijante virusa izazivaju različite kliničke slike, od asimptomatskih, do onih sa smrtnim ishodom. Ova varijanta je nekoliko puta zaraznija i ako se vis ljudi zarazi, veći broj je u riziku. Pre svega, stariji ljudi, nevakcinisani, ali i oni koji imaju neku predispoziciju za koju ne moraju ni da znaju dok se ne razbole“, rekao je Janković.

    Mnoge zemlje su odustale od organizovanih dočeka Nove godine, upravo zbog omikrona i pandemije, ali u Srbiji ima manje novozaraženih na dnevnom nivou i biće dočeka, navodi RTS.

    „Vrlo je bolno tražiti da se posle dve godine pandemije traži da se odlože proslave Nove godine, ali mi to moramo sa medicinskog stanovišta. Ako već proslava bude, kao minimum bi želeo da se okupljaju samo vakcinisani i sa maskama. Teza da je omikron toliko blaži da treba da se svi zarazimo je besmislena, jer rizikujemo da se zaraze i oni koji su u povećanom riziku“, dodao je on.

    Janković je naveo da Krizni štab ne odustaje od zahteva da kovid propusnice važe 24 sata, osim za objekte kao što su prehrambene radnje, apoteke i benzinske pumpe.

     

    Medicinski deo Kriznog štaba ne može da se saglasi sa organizovanim dočecima Nove godine, izjavio je imunolog Srđa Janković.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]