Foto: Printscreen mbs.gov.rs
Srbija

Krkobabić: Garantovana socijalna penzija, naša obaveza

Izvor: 
RTV/Tanjug Pet, 15/10/2021 - 19:21Naš zadatak kao društva u celini je da u narednom periodu omogućimo da svi stariji od 65 godina, među kojima je najviše žena i to onih sa sela, postanu korisnici socijalne, garantovane penzije, izjavio je ministar za brigu o selu i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, na skupu organizovanom u Novoj Crnji povodom Međunarodnog dana žena sa sela, koji se obeležava danas, rekao da je to imperativ vremena u kome živimo i nešto što rade zemlje u okruženju.

"Minimalan iznos od 100 evra koji predlažemo biće im od koristi, ali će im pre svega, potvrditi neophodno lično dostojanstvo. Biće to potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da se odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale gajeći i vaspitavajući decu, radeći u domaćinstvu i brinući o svojim porodicama", rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima sudbina sela Srbije zavisi od žena a ako mlade žene i devojke reše da ostanu u selima, da tu zasnuju porodice, onda će selo živeti.

"Ukoliko želimo da selo živi, treba da stvorimo ambijent da se mlade žene bave preduzetništvom, seoskim turizmom, da osnivaju zadruge, da imaju sopstvene izvore prihoda i budu u poziciji da planiraju, dogovaraju i odlučuju", naveo je ministar Krkobabić.

 
MarketingNajnovije vesti