Autobus u raspadu Foto: twitter (Berlinska policija)
Srbija

Krntija, isključena iz saobraćaja u Nemačkoj, prošla tehnički u Srbiji pre mesec dana

Izvor: 
Novosti/021 Ned, 26/01/2020 - 12:25Autobus iz Srbije koji je nemačka policija pre nekoliko dana isključila iz saobraćaja prošao je redovan šestomesečni pregled u Srbiji 28. decembra i dobio zeleno svetlo i za međunarodnu vožnju.
To za "Novosti" tvrdi Predrag Lukić, direktor za saobraćaj "Laste". 
 
Manje od mesec dana od provera u Beogradu, tom vozilu je u Nemačkoj zabranjeno da nastavi putovanje, jer je policija utvrdila "tehničke kvarove koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju". 
 
Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija, u stanju raspadanja - karoserija je zarđala, rupe su popunjene penom, polomljen amortizer, a kočnice neispravne. To su utvrdili golim okom, a tek sledi izveštaj sa tehničkog pregleda, koji će u narednom periodu dostaviti srpskom prevozniku.
 
Lukić objašnjava da je autobus otišao za Nemačku umesto drugog vozila koje saobraća na toj liniji, koje je zbog kvara ostalo u Beogradu.
 
"Da bi se što pre reagovalo i da bi putnici što manje čekali, poslat je autobus koji je mogao u najkraćem mogućem roku da stigne na polaznu stanicu. Autobus je star 11 godina, proizveden je i prvi put registrovan 2009. godine, a nije rađen nijedan remont karoserije. Sva vozila naše kompanije obavljaju redovne zakonom propisane tehničke preglede", navodi direktor za saobraćaj "Laste".
Lukić za "Novosti" tvrdi da je ova situacija bila izuzetak i da na linijama ka Nemačkoj i uopšte van teritorije Srbije saobraćaju autobusi koji su ili tek nabavljeni ili stari svega nekoliko godina.
 MarketingNajnovije vesti