• Lako i ubedljivo: Srbija upisala drugu pobedu na Svetskom prvenstvu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je u nedelju ubedljivu pobedu protiv Kameruna u drugom kolu prve faze Svetskog prvenstva.

    Posle pobede na otvaranju šampionata u duelu sa Poljskom, Srbija je ubedljivo i lako nadigrala Kamerun i pobedu upisala rezultatom 43:18 (19:9).

    Vodila je Srbija od prvog do poslednjeg minuta. Po gol ili dva prednosti sa starta utakmice već sredinom provog poluvremena prešli su na pet ili šest, da bi u finišu prvog dela meča Srbija stigla do dvocifrene prednosti.

    Period bez postignutog gola za Kamerun u drugom delu utakmice merio se dvocifrenim brojem minuta, a prednost Srbije samo je rasla što će u konačnici biti i važno zbog prenošenja bodova u nastavak takmičenja u odnosu na Rusiju koja je Srbiji rival u trećem kolu grupne faze. Biće to meč koji će odlučiti o prvom mestu u Grupi B.

    Sa sedam postignutih golova, Marija Agbaba je bila najefikasnija u timu Uroša Bregara. Jelena Agbaba pratila je sa šest pogodaka. Po četiri su postigle Ivana Mitrović i Aleksandra Stamenić koja je proglašena i za igrača utakmice.

    U selekciji Kameruna najefikasnija je bila Karičma Kaltume sa sedam golova.

    Duel sa Rusijom na programu je za dva dana, 7. decembra, a i sada već znamo da će Srbija ići u narednu fazu u kojoj će se ukrstiti sa tri najbolje ekipe iz Grupe A, a to će biti olimpijski šampion Francuska, Slovenija i (najverovatnije) Crna Gora. Iz Grupe B u kojoj je Srbija dalje će proći, očekivano, i Poljska i Rusija. Samo ostaje da posle trećeg kola vidimo ko će koliko bodova preneti u narednu fazu.

    U drugom meču ove grupe, drugi trijumf slavila je i Rusija koja je bila bolja od Poljske 26:23.

     

    Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je u nedelju ubedljivu pobedu protiv Kameruna u drugom kolu prve faze Svetskog prvenstva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]