facebook Foto: pixabay
Srbija

Lažna stranica banke na Fejsbuku, budite oprezni

Izvor: 
Tanjug Čet, 06/08/2020 - 19:59

Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd upozorila je da je na društvenoj mreži “Fejsbuk” postavljena lažna stranica na kojoj se posetioci obaveštavaju o navodnoj akciji u kojoj im Poštanska štedionica “donira duplo para od iznosa na računu u bilo kojoj banci” i da je reč o prevari.

Lažna stranica je postavljena juče, a Banka Poštanska štedionica je u sapštenju navela da je ta prevara, kojom je zloupotrebljeno ime Banke Poštanska štedionica, prijavljena MUP-u Srbije kao i administraciji kompanije “Fejsbuk”.

Ta banka je apelovala na građane da budu oprezni i da ne nasedaju na ove lažne objave, jer njihovi podaci mogu biti zloupotrebljeni.

„Informacije i obaveštenja koja se objavljuju na ovoj lažnoj stranici ne predstavljaju zvaničan stav Banke. Banka Poštanska štedionica se ograđuje od ovakvog obmanjujućeg sadržaja koji se javno objavljuje i deli i ne može da preuzme odgovornost za eventualne posledice koje mogu biti prouzrokovane ovakvim delovanjem“, navodi se u saopštenju.

U toj banci preciziraju da zvaničan profil Banke Poštanska štedionica na mreži Fejsbuk poseduje i „Plavi bedž“ koji predstavlja direktnu potvrdu kompanije da je stranica autentična i verodostojna.

Banka Poštanska štedionica sve informacije za korisnike objavljuje isključivo preko zvaničnog sajta www.posted.co.rs i zvaničnih kanala na društvenim mrežama.

 
MarketingNajnovije vesti