Zatvor Foto: pixabay
Srbija

Lekarima ukupno tri i po godine zatvora zbog nesavesnog lečenja devojčice koja je umrla

Izvor: 
Beta Čet, 04/08/2022 - 12:18Otorinolaringolog Darko Civkaroski osuđen je na dve godine zatvora, a anesteziolog Slaviša Kanački na godinu i po dana zbog nesavesnog lečenja petogodišnje D. M.
 
Time je potvrđena prvostepena presuda vranjskog suda, uz preinačenje u pogledu dužine trajanja zatvorske kazne, jer je Civkaroski nepravosnažno bio osuđen na tri, a Kanački na dve godine zatvora, objavili su mediji iz Vranja. 
 
Suđenje je u ovom predmetu trajalo deset godina. 
 
Pravnosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu preinačene su i u pogledu dužine trajanja smanjene mere zabrane obavljanja lekarskog poziva. Umesto po pet godina, kako je bilo prema prvostepenoj presudi, oni po pravnosnažnoj neće moći da se bave svojom profesijom tokom tri godine, s tim da im se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u tu meru. 
 
Na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Vranju stranke u postupku imale su pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu, koje su iskoristile. Presuda je sada pravnosnažna, bez prava žalbe. 
 
Lekari su optuženi u vezi sa slučajem smrti devojčice D. M. iz sela Ćukovac kod Vranja, na Dečjem odeljenju vranjske bolnice, koji se dogodio 8. januara 2011. godine. 
 
 MarketingNajnovije vesti