• Linglong: Netačni navodi da je došlo do izlivanja otpadnih voda iz naše fabrike

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kompanija Linglong je, povodom izveštavanja medija da je došlo do izlivanja otpadnih voda iz njihove fabrike, saopštila da su ti navodi u potpunosti netačni.

     

    „Izlivanja otpadne tehnološke vode svakako nije bilo, a u okviru fabričkog kompleksa su, u skladu sa zakonom, projektovani zasebni sistemi za odvođenje atmosferske, sanitarno-fekalne i tehnološke otpadne vode, koji su trenutno u fazi izgradnje“, naveli su u saopštenju.

    Iz Linglonga su dodali da se ovi sistemi zasebno izvode, kako bi bila zagarantovana odvojenost tehnološke otpadne vode i kišnice.

    „Dva kanala, koja su trenutno u procesu izgradnje, služe za odvođenje atmosferske vode tj. kišnice iz  fabričkog kompleksa kompanije Linglong, što je u potpunosti u skladu sa relevantnim propisima i pravilima struke. U njima nikad nisu ispuštene, niti se planira ispuštanje tehnoloških ili fekalnih otpadnih voda“, ukazali su.

    Ističu da je u okviru samog kompleksa već izgrađeno postrojenje za tretman industrijskih otpadnih voda i da će ta voda postrojenje napuštati tek nakon što se utvrdi da su zadovoljeni zahtevi relevantnih standarda.

    „Puštanje ovog postrojenja u probni rad se uskoro planira, a njegova važnost je još tokom projektovanja fabrike uzeta u obzir i sastavni je deo projekta tehnologije.Želimo da naglasimo da je ovaj objekat ne samo neophodan za realizaciju proizvodnje, već je prema zakonu i obaveza kompanije Linglong. Tek nakon prečišćavanja u postrojenju za preradu otpadnih voda, odnosno kada se produkovane tehnološke otpadne vode dovedu u propisane okvire dozvoljenih koncentracija zagađujućih  materija, ta voda će napustiti fabrički kompleks i biti ispuštena u gradsku kanalizaciju“, stoji u saopštenju.

    Kompanija je poručila da će uvek poslovati po strogim principima, poštujući pravila i regulative i da će strogo voditi računa o zajednici u kojoj posluje.

    „Razumemo zabrinutost lokalne zajednice i iz tog razloga se zalažemo isključivo za istinito i objektivno izveštavanje od strane odgovornih medija“, zaključeno je u saopštenju kompanije Linglong.

     

    Kompanija Linglong je, povodom izveštavanja medija da je došlo do izlivanja otpadnih voda iz njihove fabrike, saopštila da su ti navodi u potpunosti netačni.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]