Foto: MUP Srbije
Srbija

Lokalizovani požari kod Nove Varoši i Priboja, u gašenju učestvuju i pančevački vatrogasci

Izvor: 
013info Pet, 30/07/2021 - 19:02


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice uspeli da lokalizuju požare na izuzetno nepristupačnom terenu i u veoma otežavajućim vremenskim okolnostima u okolini mesta Negbina kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu kod Priboja.

„Nadljudskim naporima vatrogasaca-spasilaca i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je u 77 naleta izbacila oko 100 tona vode, požari su lokalizovani. U borbi sa vatrenom stihijom bilo je angažovano ozbiljno ljudstvo i tehnika Ministarstva unutrašnjih poslova, 121 vatrogasac-spasilac iz čak 19 gradova sa 42 vozila koji su gasili požare sa zemlje i četiri helikoptera i 13 pripadnika Helikopterske jedinice", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Prema njegovim rečima, na hiljade hektara šumskih gazdinstava, objekata, privatnih kuća, ali i meštana, spaseno je ovim zajedničkim odgovorom i taktikom gašenja koji su osmislili Sektor za vanredne situacije i Helikopterska jedinica.

Vatrogasci-spasioci iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada, Prokuplja, Pančeva, Smedereva, Niša, Priboja, Šapca i Sremske Mitrovice ostaju na terenu radi kontrole požarišta i njihove potpune likvidacije.

 
MarketingNajnovije vesti