• Lončar: Povećava se broj zaraženih i na lečenju, u Areni prvi pacijenti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povećava se broj zaraženih korona virusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, rekao je danas ministar zdravlja Zatibor Lončar i dodao da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente.

    On je nakon sastanka sa direktorima Kovid bolnica rekao da je Arena juče popodne primila prve kovid pacijente i da se trenutno tamo nalazi 15-ak bolesnika.

    Popunjenost kapaciteta Kovid bolnica prešla je 60 odsto tako da smo otvorili i Arenu, rekao je Lončar i dodao da će se pacijenti sa lakšom kliničkom slikom iz bolnica „Dragiša Mišović“, KBC Karaburma, Bežanijska kosa i Infektivne klinike biti prebačeni u Arenu.

    Podseća da su u Areni razvedeni neophodni gasovi , te da će „u krajnjoj nuždi moći da se tretiraju i najteži pacijenti“.

    Lončar je apelovao na sve građane da se na vreme jave u kovid ambulante čim se jave prvi simptomi.

    U pripremi su kako je rekao, i kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu sa po 1000 mesta u kojima će raditi više od 1.000 zdravstvenih i nemedicinskih radnika.

    „Spremamo se za najgori scenario, pratimo šta se dešava i u regionu i Evropi, mislim da smo se više opustili nego što je trebalo. Srbija još uvek ima dobar rezultat ali sve može da s promeni ukoliko se ne budu poštovale mere. Aapelujem na sve građane da se ne igramo mačke i miša sa merama jer moramo da mislimo i na pacijente koji boluju i od drugih bolesti“, rekao je Lončar.

    On je naveo da svaki pojedinac treba da vodi računa šta je najbolje za njegovo zdravlje i kako da se zaštiti od virusa korona.

    Upitan da li se razmišlja o uvođenju novih mera on je rekao da nam je potreban balans između mera i funkcionisanja države.

    „Ako hoćete da obezbedite lekove, plate za zaposlene, nove bolnice to ne može da se ostvari ako sve zatvorite. Nisu mere te koje će pobediti koronu, to je naša svest“, naveo je ministar.

    On je naglasio da mere neće pomoći ukoliko građani ne shvate da je važno da ih se pridržavamo, jer tako štitimo sebe, ali i druge.

    „Nije realno da smo toliko neodgovorni da treba neko da nas zatvori u kuću da bi mi shvatili šta treba da radimo. To je trebalo u jednom momentu kada nismo znali dovoljno o samom virusu“, zaključio je on.

    Povećava se broj zaraženih korona virusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, rekao je danas ministar zdravlja Zatibor Lončar i dodao da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]