Maja Gojkovic Foto: OSCE Parliamentary Assembly (wikimedia)
Srbija

Maji Gojković još jedna javna funkcija: Postala članica Saveta Fakulteta političkih nauka

Izvor: 
021.rs/Nova.rs Čet, 23/09/2021 - 18:45


Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je nedavno ministarki kulture Maji Gojković vršenje i treće javne funkcije.

U Agenciji za sprečavanje korupcije navode za list "Nova" da je Gojković dobila saglasnost da bude članica Saveta Fakulteta političkih nauka. Reč je o funkciji na koju je Vlada postavila još pre pet meseci.

Nije poznato zašto je nadležni skupštinski odbor Gojković tek sada dao "zeleno svetlo" da sedne u fotelju Saveta FPN. Na sajtu parlamenta bilo je navedeno da je Administrativni odbor dao pozitivno mišljenje da obavlja "drugu" javnu funkciju, ali nije bilo navedeno o kojoj poziciji je reč.

U Agenciji za sprečavanje korupcije za list "Nova" naveli su da je rešenjem direktora Agencije Gojković dobila saglasnost za vršenje javne funkcije na FPN.

"Ukoliko po osnovu javne funkcije člana Saveta Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu nije predviđena naknada, Maja Gojković nije imala obavezu podnošenja izveštaja o imovini i prihodima po stupanju na ovu funkciju", piše između ostalog u odgovoru Agencije.

Osim što je potpredsednica Vlade i ministarka kulture, Gojković obavlja i funkciju predsednice Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije. Njena ukupna mesečna primanja iz javnih izvora iznose oko 185.000 dinara.

Podsetimo, Vlada Srbije formirala je u julu Odbor za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca, na čijem čelu se nalazi Maja Gojković.

 
MarketingNajnovije vesti