• Mali otkrio kada stiže novih 100 evra, a evo ko neće morati da se prijavljuje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar finansija Siniša Mali govorio je, između ostalog, o isplati nove pomoći za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra.

    Kako je istakao, zakon o dodeli ove novčane pomoći naći će se danas na sednici Vlade, a sledeće nedelje u Parlamentu.

    „Prijava mladih, koji se nisu prijavili prethodni put za 100 evra, bilo da nisu želeli ili da nisu tada imali pravo, a sada ispunjavaju uslove za ovu vrstu pomoći, biće od 16. do 31. maja“, rekao je ministar gostujući na RTS.

    Ostali koji su u februaru dobili 100 evra, neće morati ponovo da se prijavljuju. Isplata će biti u junu, najavio je ministar.

    „I prošle nedelje smo isplatili pomoć od 100 evra za mlade. Uključujući i sve novčane pomoći koje smo isplatili prošle godine pokazuju koliko je zdrava naša ekonomija. Reforme koje je sproveo predsednik Vučić obezbedile su da imamo rezerve novca za sve ove projekt“, rekao je Mali.

    Ministar finansija je podsetio i da će danas biti isplaćen najveći iznos državne pomoći za građane do sada. Reč je o 20.000 dinara koje će dobiti svi penzioneri.

    „Danas će na račune 1,7 miliona penzionera biti uplaćeno 20.000 dinara, što je najveća jednokratna pomoć koja je ikada isplaćena penzionerima. Zajedno sa tim iznosom, biće im isplaćene i penzije za januar koje su veće za 5,5 odsto“, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

    Osvrnuvši se na pandemiju koronavirusa, Mali je rekao da 2020. godine, kada je sve počelo, nije bilo lako, ali da je Srbija pokazala da može na to da reaguje.

    „Kod nas nije bilo otpuštanja, zatvaranja fabrika… Kumulativno imamo najvišu stopu rasta u Evropi za 2020. i 2021. godinu, a udeo javnog duga u BDP-u je zadržan ispod 60 odsto. Mnogo smo se pokazali otpornijim i snalažljivijim. Podsećam, i naš zdravstveni sistem je pokazao koliko je jak – imamo vakcine, izgradili smo kovid bolnice“, dodao je Mali.

    Ministar finansija Siniša Mali govorio je, između ostalog, o isplati nove pomoći za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija