• Mali: Penzionerima 22. septembra 6.000 dinara pomoći

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da će svim penzionerima 22. septembra biti isplaćeno 50 evra državne pomoći.

    Svi građani će dobiti u novembru još 30 evra državne pomoći i u decembru još 20 evra, rekao je Mali gostujući na Prvoj.

    „Kao što smo obećali, sledeće srede, 22. septembra, svim penzionerima, kojih ima 1,7 miliona, isplatićemo i 50 evra kao deo trećeg paketa državne pomoći, kao vid podrške zbog situacije sa kovidom 19. Tako da će na račune dobiti 6.000 dinara“, rekao je Mali.

    Kazao je da će krajem septembra biti isplaćena i poslednja šesta rata pomoći – 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci.

    Mali navodi da je ovogodišnja pomoć, treći paket pomoći privredi i građanima, vredna oko 260 miljardi dinara ili nešto više od dve milijarde evra.

    Sa prethodna dva paketa pomoći, to je ukupno skoro osam milijardi evra, dodao je Mali.

    „Sačuvana makroekonomska stabilnost zemlje“

    Ministar finansija ističe da je sačuvana makroekonomska stabilnost zemlje, pošto je javni dug na nivou od 55,5 odsto BDP-a, kao i da će Srbija u 2021. imati rast BDP-a između 6,5 i sedam odsto, po čemu ćemo, zajedno sa rezultatima iz prošle godine, biti prva, druga ili treća zemlja u Evropi.

    Mali je rekao da vlada još nije donela odluku na šta će biti utrošena sredstva koje je Međunarodni monetarni fond (MMF) dodelio Srbiji – 627,6 miliona Specijalnih prava vučenja (SDR), što je ekvivalentno iznosu od oko 890,22 miliona dolara ili 759,71 milion evra.

    Kazao je da bi Srbija eventualno, ako bude povukla taj novac, mogla da iskoristi ta sredstva za vraćanje skupih dugova iz prošlosti.

    Razmišljamo još šta ćemo i kako, rekao je Mali i podsetio da predstoji i Misija MMF-a u oktobru. 

    Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da će svim penzionerima 22. septembra biti isplaćeno 50 evra državne pomoći.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]