• Mali: Sutra počinje isplata 100 evra mladima, više od milion prijavljenih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se za pomoć države od 100 evra prijavilo ukupno 1.019.796 mladih kojima će taj novac biti isplaćen od sutra, u sredu i četvrtak.

    „Upravo taj broj govori koliko smo pogodili u metu kada smo definisali ovu vrstu pomoći mladima. Drago mi je da se stvorila jedna lepa atmosfera, što se videlo na instagramu po reakcijama mladih“, rekao je Mali gostujući na TV Prvoj.

    Ocenio je da je ekonomski ova pomoć potpuno opravdana, jer se taj novac vraća u ekonomske tokove, što je i bila namera Vlade.

    „Mi ćemo do poreza na dodatu vrednost deo tog novca vratiti u budžet, a s druge strane smo u tom delu građana Srbije od 16 do 29 godina koji je za nas veoma važan stvorili jednu dozu optimizma i odgovornosti prema državi, s obzirom na pomoć koju država pruža i pokazali još jedanput snagu naših javnih finansija i da smo tu kada treba pomoći“, rekao je Mali.

    Podsetio je da će 10. februara svim penzionerima biti isplaćena pomoć od 20.000 dinara.

    „Nakon dve godine teške ekonomske krize u celom svetu naša država pokazuje svoju snagu, mi novca imamo kao što vidite svako obećanje koje smo dali smo ispunili u dan i u dinar i tako ćemo nastaviti“, rekao je ministar finansija.

    Istakao je da je u poslednje dve godine isplaćeno 8,7 milijardi evra kao pomoć građanima i privredi.

    „Mi smo prošle godine imali stopu rasta našeg BDP-a 7,5 odsto. Republika Srbija je prvi put prva u Evropi po stopi rasta u doba najveće ekonomske krize, pri tome uprkos pomoći koju smo pružili nama je udeo javnog duga u BDP-u 51,4 odsto. Daleko ispod nivoa Mastrihta od 60 odsto koga se ni daleko veće države ne pridržavaju“, naglasio je Mali.

    Rekao je da će sutra oko 300.000 mladih dobiti novac, u sredu 350.000 njih, a preostali u četvrtak da ne bi bilo velikog pritiska na banke i Trezor.

    Opovrgao je tvrdnje kako se novac deli neselektivno rekavši da je država pozvala da se za pomoć prijave oni kojima je ona potrebama.

    „Prolazimo kroz izuzetno teške trenutke pandemije, ekonomske krize i država treba da bude tu kada građanima treba pomoć“, rekao je Mali.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]