• Mali: Za nekoliko nedelja počinju radovi na izgradnji nacionalnog stadiona

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će „za nekoliko nedelja“ početi radovi na izgradnji nacionalnog stadiona.

    „Potpisali smo ugovor za infrastrukturu, bukvalno se sada prave kampovi za radnike i radovi kreću u narednih nekoliko nedelja“, rekao je Mali za TV Prva.

    Prema njegovim rečima, procene su da će do početka ili polovine 2026. biti završena izgradnja nacionalnog stadiona.

    Mali je rekao da će „za par meseci“ biti završena izgradnja sektora B na obilaznici oko Beograda čime će biti povezan autoput Beograd – Niš sa istom takvom saobraćajnicom do Zagreba.

    Rekao da je to najvažniji deo te obilaznice koji će, kako je kazao, biti gotov za par meseci, verovatno do juna.

    U decembru prosečna plata veća od 800 evra

    „U decembru ove godine plata prosečna će ići iznad 800 evra. U dinamici smo i da nam penzije budu iznad 400 evra, u mandatu ove vlade, kao što smo i obećali“, najavio je Mali.

    On je podsetio da je prošle godine bila rekordno niska stopa nezaposlenosti i naglasio da sledi otvaranje dvadesetak novih kompanija ove godine, čime će doći do otvaranja novih radnih mesta.

    Mali je, gostujući na TV Prva rekao da je zdravstvu posvećena posebna pažnja.

    “Zdravstvo je veoma važno. Pokazalo se poslednje 3 godine naročito. Nikada više ne investiramo u zdravstvo, 490 milijardi dinara je budžet za ovu godinu. Za plate, lekove, nove bolnice“, istakao je Mali.

    On je napomenuo i da ima dosta stvari koje mogu da se unaprede u samom zdravstu, poput prekomerne potrošnja lekova, na čemu može da se uštedi stotinu miliona godišnje.

    Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će „za nekoliko nedelja“ početi radovi na izgradnji nacionalnog stadiona.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija