• Marina Maljković na klupi Francuske? Srbija bi mogla da ostane bez selektorke

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Selektorka ženske košarkaške Reprezentacije Srbije Marina Maljković mogla bi da na klupi nacionalne selekcije Francuske nasledi Valeriju Garnije, naveo je ugledni list „Ekip“.

    Maljkovićeva je u razgovoru za francuski list ostala zagonetna.

    „Govorim samo o zvaničnim stvarima, a zvanično nisam imala nikakve razgovore. Danas vam na to pitanje ne mogu odgovoriti. Sa druge strane, nije tajna ako me pitate o emocijama to su uvek Srbija i Francuska, ili Francuska i Srbija, kako želite. Moj život kada nisam u klubu svodi se na 50 odsto Pariz, 50 odsto Beograd“, izjavila je naša selektorka.

    Na pitanje da li se oseća kao Francuskinja, budući da ima državljanstve te zemlje, Maljkovićeva je odgovorila, prenosi Euronews Srbija.

    „Ja sam takođe Francusknja. Francuzi sami po sebi kroz državljanstvo pripadaju Frankofoniji i dubokoj privrženosti njenoj kulturi. Ta država je kao i Srbija, zemlja domačin, što joj daje specijalnu dimenziju među narodima.“

    Da bi Marina Maljković postala selektorka Francuske, potrebno je da obe strane budu zadovoljne.

    „Da li je ovo pravi trenutak? Ne znam. Ali mora sve da bude zdravo, dobro za Srbiju, dobro za Francusku“, zaključila je ona.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]