Srbija

MARINIKA TEPIĆ: Predvodiću "superlistu" na parlamentarnim izborima

Izvor: 
Beta Čet, 25/11/2021 - 08:35Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je postignut dogovor da ona bude nosilac liste na parlamentarnim izborima.

Na izborima će nastupiti, kako kaže, sa partnerima iz Demokratske stranke, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i sinidikatima.

 
"Snažno verujem da možemo da pobedimo i na izborima za Beograd i na predsedničkim, sa dobrim izazivačem Vučiću i osobom koja nas može dovesti do drugog kruga, ali i da na parlamentarnim izborima sa 'superlistom' stranaka i nestranačkim istaknutih ličnosti možemo da osvojimo toliko mandata da onemogućimo Vučića i Srpsku naprednu stranku da imaju svojih sigurnih 126 poslanika", rekla je Tepić za današnji list Nova.
Kako je navela, lično misli da bi potpredsednik NS Zdravko Ponoš bio "sjajan kandidat" za predsednika države "jer bi mogao da simbolizuje jedinstvo najvećeg broja građana i ima potencijal da uđe u drugi krug sa Vučićem i tada pobedi".
 
"U skladu sa dogovorom, listu za naš glavni grad predvodiće nestranačka ličnost, osoba koja je dostojna te uloge žile kucavice, Beograđana i cele države", navela je Tepić.
 
Danas: Ponoš se neće kandidovati za potpredsednika Narodne stranke 
 
Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš neće se kandidovati ponovo za tu stranačku funkciju na stranačkim izborima koji slede krajem narednog meseca, piše list Danas.
 
Ponoš je potvrdio Danasu njihovo saznanje da je nedavno na Gradskom odboru Narodne stranke Beograda rekao da se neće kandidovati ponovo za tu funkciju. 
 
On, ipak, nije odgovorio na pitanje hoće li se kandidovati za neku drugu poziciju u partiji.
 
Zasad je Danasu svoju novu kandidaturu najavila samo potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.
 
 MarketingNajnovije vesti