Penzija Foto: pixabay
Srbija

Martovska penzija biće isplaćena odjednom, 10. aprila, uz pomoć od 4.000 dinara

Izvor: 
Tanjug Pon, 23/03/2020 - 20:58

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će penzija za mart biti isplaćena u celosti, uz najavljenu pomoć od 4.000 dinara i istakao da ni plate u javnom sektoru, kao i minimalac, neće biti smanjeni.

“Martovsku penziju nećemo isplaćivati u dva dela, 10. i 25. u mesecu, već odjednom. I to 10. aprila. U onom bližem datumu, zajedno sa 4.000 dodatne jednokratne pomoći”, rekao je Vučić na pres konferenciji.

Država je u mogućnosti to da učini zahvaljujući dobrom radu, istakao je predsednik.

"Nemamo problema sa likvidnošću i ovim šaljemo jasnu poruku da ćemo ozbiljan program da pravimo", rekao je Vučić.

On je istakao i da plate neće biti smanjivane, jer Srbija ima novac i nema problema sa likvidnošću.

Vučić je istakao i da je Srbija odlučivati u narednim danima o daljim merama, da se do sada gledalo kako da se ublaži tragedija, a da se sada kreće u kontranapad.

Voleo bih da je manje penzionera izašlo u nedelju

Vučić je rekao da se nije nadao da će penzioneri stariji od 65 godina u nedelju ujutru u kupovinu izaći u meri u kojoj je to zabeleženo i još jednom ih upozorio da im svaki izlazak na ulicu ugrožava život.

“Nadao sam se da će manje penzionera izaći, zato smo i rekli da će prodavnice biti otvorene od četiri ujutru. A, samo u Beogradu ih je izašlo oko 45.000-50.000. Voleo bih da sam video manji broj”, rekao je Vučić.

On je dodao da će odluka o tome da stariji mogu u nabavku nedeljom od četiri do sedam ujutru, ako kineski lekari ne kažu drugačije.

“Ali, neka imaju u vidu da im svaki izlazak na ulicu ugrožava život”, rekao je Vučić.

 

 
MarketingNajnovije vesti