Foto: Needpix
Srbija

Matić: Domaćim turistima podeljeno 120.000 vaučera

Izvor: 
Tanjug/RTS Pon, 24/05/2021 - 10:38


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je da je građanima podeljen rekordan broj od 120.000 vaučera za boravak u hotelima u Srbiji i navela da za dolazak u našu zemlju vlada veliko interesovanje i stranih turista.

Matić je za RTS rekla da vlada veliko interesovanje za vaučerima i da su u toku pregovori sa Ministarstvom finansija za dodatni broj, kao i da će tokom jula i avgusta zaposlenima u turizmu biti dodeljena pomoć države u visini pune minimalne zarade.

"Srbija je jako poznata po neverovatno efikasnoj i dobroj vakcinaciji i to je nešto što našu zemlju čini sigurno i bezbednom, a to je jedan od prioriteta u ovom trenutku za uspešnu turističku sezonu", istakla je Matić.

Ona je navela da se na međunarodnom sajmu turizma u Madridu, održanom prošle nedelje, Srbija predstavila kao bezbedna destinacija koja ima mnogo toga da ponudi.

"Prepoznaju nas kao centar, ne samo domaćeg, nego i regionalnog turizma i sada smo više nego ikada u fokusu i jako tražena destinacija", naglasila je Matić.

Ona je dodala da je ljude koji se bave turizmom na sajmu u Madridu najviše interesovalo kako je Srbija tako uspešno sprovela vakcinaciju i da su uputili čestitke rukovodstvu naše države.

"Njih je jako zanimalo na koji način smo to uspeli da organizujemo. Oni smatraju da smo mi bezbedna destinacija. Takođe, zanima ih kako ćemo dalje, pre svega, tu epidemiološku situaciju kontrolisati", kazala je Matić.

Šta podrazumeva ukidanje rominga od 1. jula

Matić je izjavila da će memorandum o ukidanju rominga s Grčkom biti implementiran od 1. jula i podsetila da će se tada ukinuti i roming između država Zapadnog Balkana.

Ona objasnila i šta zapravo znači ukidanje rominga.

"Roming je vrsta interkonekcije koja postoji između država i on ne može nikada da se ukine, jer postoje granice, ali cena se svodi na cenu saobraćaja na domaćim tržištima", istakla je Matić.
MarketingNajnovije vesti