• Medicinski deo Kriznog štaba će tražiti – ili propusnice ili kraće radno vreme ugostitelja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Medicinski deo Kriznog štaba će na sednici najavljenoj za 14 sati insistirati na jednoj od dve stvari.
     
    To su ili kovid propusnice ili restriktivne mere što podrazumeva skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i smanjivanje broja ljudi u zatvornom prostoru.
     
    Medicinski deo Kriznog štaba se jednoglasno slaže sa onim što je juče rekao dr Branisav Tiodorović.
     
    Što se tiče mera, ja ne verujem da će biti neke velike promene u merama. Prvo, kad smo još negde početkom septembra sagledavali sve mere, videli smo da mi ustvari imamo mere na snazi. Od ulaska u zemlju, do onih koje treba da važe unutar zemlje od ulaska u restoranima, tržnim centrima, manifestacijama i slično. Problem nije u merama, nego u sprovođenju i nedostatku oštrog kažnjavanja„, rekao je Tiodorović za „Blic“ i dodao da u ovom trenutku ne vredi razgovarati niti sprovoditi zatvaranje.
     
    Šta da zatvorimo, da li bi to dalo efekta? Zatvaranja u bilo kom smislu ne verujem da će biti„, istakao je on i dodao: „Veliki je otpor sa jedne strane od građana, a sa druge da li mislite da je moguće za svakog građanina postaviti kontrolora ili komunalnog milicionera. Izostalo je oštro kažnjavanje onih koji nisu poštovali mere koje nikada nisu ukinute, a sa druge strane izostala je i individualna odgovornost.

    Medicinski deo Kriznog štaba će na sednici najavljenoj za 14 sati insistirati na jednoj od dve stvari.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]