• MEDIJI: Nova Deklaracija Vlade Srbije; „Od presudnog je značaja u ovom trenutku“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na sednici Vlade usvojena je Deklaracija o podršci aktivnostima predsednika Republike Srbije, saznaje B92.net.

    U pitanju su aktivnosti koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini

    „Polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela“, navodi se u odluci Vlade.

    Dodaje se i da Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

    „Od presudnog značaja“

    Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije danas usvojenom Deklaracijom pružila najsnažniju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u, kako ističe, veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje u Vašingtonu vodi u najboljem interesu građana Srbije.

    „Od presudnog značaja u ovom trenutku je da budemo jedinstveni, jer samo jedinstveni možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese“, rekla je Brnabićeva i dodala da je izuzetno važno da u tim razgovorima dođe do napretka u normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom.

    Ističe da će bolji ekonomski odnosi direktno uticati i na kvalitet života svih građana.

    Brnabićeva je navela da političko iskustvo i podrška naroda koju predsednik Vučić ima jasno pokazuju da je on osoba koja je u stanju da štiti i da se bori za interes Srbije na svakoj adresi na svetu.

     

    Na sednici Vlade usvojena je Deklaracija o podršci aktivnostima predsednika Republike Srbije, saznaje B92.net.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]